BAHAN-BAHANNYA:
8 biji telur
2 batang celery – dihiris
4 biji bawang merah – dihiris
3 sudu besar daun bawang – dihiris
6 keping roti
60g mentega
3 sudu besar keju pasrut
Sedikit daun salad – dihiris
UNTUK SOS:
1 biji bawang besar – dihiris
½ cawan krim
60g mentega
1 sudu besar jus lemon
1 sudu besar rempah kari
½ cawan Mayonis AJINOMOTO
Sedikit Garam Halus Beriodin AJI-SHIO Lada Berperisa AJI-SHIO
UNTUK SOS:
- Panaskan mentega dan tumiskan bawang hiris hingga layu dan masukkan rempah kari dan biarkan sejuk.
- Masukkan Mayonis AJINOMOTO dan jus lemon, Garam Halus Beriodin AJI-SHIO, Lada Berperisa AJI-SHIO dan gaul rata.
CARA-CARANYA:
- Rebus telur dan dikupas kulitnya.
- Daun saderi, bawang merah dan daun bawang hiris digaul hingga rata.
- Roti dibuang tepi dan disapu mentega lalu di taburkan dengan keju parut dan dibakar.
No comments:
Post a Comment